Roefeldag 2013

Roefeldag 2013.

Op 22 Juni 2013 heeft  de jaarlijkse Roefeldag in de gem. Duiven plaats gevonden. Wij  vinden het erg belangrijk dat kinderen de gelegenheid krijgen om zich te oriënteren in de werkwereld. We zijn blij te mogen zeggen dat ons bedrijf deel heeft mogen nemen aan deze dag.

Wat is roefeldag nou eigenlijk?

De naam ‘roefeldag’ komt van het Belgische woord ‘roefelen’ wat snuffelen of ontdekken betekend. Op roefeldag mogen kinderen een kijkje nemen achter de schermen van allerlei verschillende beroepen.

Ook wij zijn benaderd met de vraag mee te doen aan deze dag. Het was voor voor ons, net als voor de deelnemende kinderen, spannend. Dit was namelijk onze eerste deelname. In totaal zijn er 6 groepen geweest van ongeveer 6 kinderen.

Veiligheid staat bovenaan dus iedereen kreeg een veiligheidshesje. De eerste foto werd geschoten bij de grote shovel. De deelnemende kinderen mochten in de bak staan. Er werd veelal verbaasd gereageerd over het formaat van de bak. Deze is toch wel erg groot als je er wat dichter bij komt.

Na een korte uitleg van Jan Kütschruiter mochten de kinderen gaan kijken bij diverse machines. Het bleef niet alleen bij kijken, ze mochten er zelfs mee werken of (mee)rijden. Op de rupskraan en minigraver werd gedraaid, de shovels en bulldozer waren druk aan het schuiven en de tractor reed af en aan. Ook mochten ze kijken in de combine om te ontdekken hoe je gerst en tarwe oogst.

Na ongeveer 45 minuten (per groep) was het tijd om af te sluiten. Dit soms met teleurstelling omdat het allemaal wel erg interessant was.  Als troost en dorstlesser een lekker glas limonade en wat lekkers. Ook hebben we de kinderen verrast met een leuk aandenken. Een heus certificaat van deelname met hun groepsfoto erop en een mooie sleutelhanger.

Voor ons had deze eerste roefeldag niet beter kunnen lopen! Iedereen heeft ontzettend genoten van de interesse die er was maar bovenal van de leuke, slimme en grappige vragen van de kinderen. Ook de enthousiaste reacties van de begeleiders die mee waren hebben ons goed gedaan. Dus Kinderen en begeleiders; Ontzettend bedankt!

Zonder Jan Willems, van JW Landbouwfotografie, hadden we nooit zulke mooie foto’s gekregen. Dus Jan, ook voor jou; Ontzettend bedankt!

Tegen de werknemers zou ik willen zeggen; Dank jullie wel voor jullie inzet en enthousiasme!

 

Kijk voor meer foto’s en filmpjes op https://www.facebook.com/pages/K%C3%BCtschruiter-groessen-bv/267403273316821?ref=ts&fref=ts

 Like ons op Facebook!

               

Scroll naar boven